Zeige Ergebnis 1 bis 10 von 10

Thema: Temp probe reading 38.7

  1. #1
    Registriert seit
    08.05.2012
    Beiträge
    5

    Standard Temp probe reading 38.7

    Hi,

    I've set up a PIII and everything's ok except for the temp probe reading 38.7, it's in the bottom port, I've read this could be a connection issue, I've had it in/out a few times and a bit of a wiggle, but no joy.

    The other thing is I have software 5.1.2.5, but firmware 5.11, do you think this is the problem?
    Also will I need an RS232 to USB converter?

    Cheers

  2. #2
    Registriert seit
    06.02.2012
    Beiträge
    2.020

    Standard

    the temp probe reading 38.7
    It´s not connected correctly ten or the cable is broken

    it's in the bottom port ...
    ... which is the right one .....

    Unplug it and have a look into the male plug, maybe one of the pins is warped.

  3. #3
    Registriert seit
    08.05.2012
    Beiträge
    5

    Standard

    Hi,
    Thanks for the reply, just got in from work and had a good look, it all looks fine, no bent pins, the cable looks fine too, must be a broken cable under the insolation then I guess, a strange one as it all new

  4. #4
    Registriert seit
    19.02.2009
    Beiträge
    2.976

    Standard

    You could also try the function calibration in the temp. menu on the Profilux device itself (not via the PC-Software).
    This recreates the factory calibration of temp in case you have made some settings too much (by accident).
    If this doesn't solve the problem please contact your retailer.

  5. #5
    Registriert seit
    08.05.2012
    Beiträge
    5

    Standard

    Hi, I've contacted the retailer. I've been asked to disconnect for 24 hours, keep the probe in water and then reconnect. I'll see if there's any change then look at the calibration.
    Also the current temp doesn't fluctuate always 38.7 probe plugged or unplugged.

    Thanks again

  6. #6
    Registriert seit
    18.02.2009
    Ort
    Kaiserslautern
    Beiträge
    7.637

    Standard

    Zitat Zitat von Miike. Beitrag anzeigen
    Hi, I've contacted the retailer. I've been asked to disconnect for 24 hours, keep the probe in water and then reconnect. I'll see if there's any change then look at the calibration.
    Also the current temp doesn't fluctuate always 38.7 probe plugged or unplugged.

    Thanks again
    what should this help?

    if there is a hardware damage - either ProfiLux port or probe connector - it will not recover after waiting a few hours

    is it plugged in correctly? means deep enough?
    No support or warranty issues over PM! Please send PMs to the moderators only if you have general problems with using the forum! Thanks for helping us to keep the support efficient.
    Kein Support oder Reklamationsabwicklung über PM! Bitte senden Sie an die Moderatoren nur PMs bei allgemeinen Problemen mit der Verwendung des Forums! Danke dass Sie uns dabei helfen, den Support effektiv zu gestalten.

  7. #7
    Registriert seit
    08.05.2012
    Beiträge
    5

    Standard

    My thoughts exactly but I was asked to do so, yes it's pushed in far enough. Tried it a few times.
    I will be returning the probe, hope it's faulty not the controller

  8. #8
    Registriert seit
    18.02.2009
    Ort
    Kaiserslautern
    Beiträge
    7.637

    Standard

    can you can check the probe plug?

    the housing can be opened easily, maybe you see that a cable is not connected any more
    No support or warranty issues over PM! Please send PMs to the moderators only if you have general problems with using the forum! Thanks for helping us to keep the support efficient.
    Kein Support oder Reklamationsabwicklung über PM! Bitte senden Sie an die Moderatoren nur PMs bei allgemeinen Problemen mit der Verwendung des Forums! Danke dass Sie uns dabei helfen, den Support effektiv zu gestalten.

  9. #9
    Registriert seit
    08.05.2012
    Beiträge
    5

    Standard

    Hi, i opened the housing, i couldn't see any loose cables, hope these photos will help.

    Couldn't upload to the forum for some reason.


    http://www.flickr.com/photos/7839195...th/7182258678/

  10. #10
    Registriert seit
    18.02.2009
    Ort
    Kaiserslautern
    Beiträge
    7.637

    Standard

    if there is no obvoius damage visible which can be fixed easily then I recomend to talk to your retailer
    No support or warranty issues over PM! Please send PMs to the moderators only if you have general problems with using the forum! Thanks for helping us to keep the support efficient.
    Kein Support oder Reklamationsabwicklung über PM! Bitte senden Sie an die Moderatoren nur PMs bei allgemeinen Problemen mit der Verwendung des Forums! Danke dass Sie uns dabei helfen, den Support effektiv zu gestalten.

Forumregeln

  • Es ist dir nicht erlaubt, neue Themen zu verfassen.
  • Es ist dir nicht erlaubt, auf Beiträge zu antworten.
  • Es ist dir nicht erlaubt, Anhänge hochzuladen.
  • Es ist dir nicht erlaubt, deine Beiträge zu bearbeiten.
  •