Seite 1 von 2 12 LetzteLetzte
Zeige Ergebnis 1 bis 10 von 19

Thema: filter doesn't respond to ProfiLux speed changes

  1. #1
    Registriert seit
    07.03.2010
    Ort
    Nederland
    Beiträge
    62

    Ausrufezeichen filter doesn't respond to ProfiLux speed changes

    I've tried to control my Eheim 350 with PLC 5.0.5.4, but it seems it doesn't respond on commands whatever I do. May be my settings aren't correct:





    When I put the filter in manual mode (by using the buttons on the filter itself) a minute later, the filter turns back into automatic mode and LED's 4 and 5 starts flashing for about a minute. It doesn't mater if the "An Eheim controller is connected" is checked or not. After a second try the error didn't came back.



    According to the user manual it means there's an electronic error:



    So, does GHL know what the problem is or was?
    Nevertheless, I still can't control my filter by using PLC..

  2. #2
    Registriert seit
    19.02.2009
    Beiträge
    2.977

    Standard

    @MartinS
    The settings should be ok. You configured the EHEIM for a constant flow at 10% (Pump1).
    If the filter returns from manual mode (per keys at the filter itself) and returns to automatic (suggesting: constant flow mode) the filter is responding to the commands of the EHEIM-Controller.
    Unchecking the "An Eheim controller is connected" only stops the ProfiLux sending the flow info to the EHEIM-Controller.
    The EHEIM-Controller send the current flow periodic to the filter and request the filter state. So if the EHEIM-Controller is connected and it got a flow info from ProfiLux the EHEIM-Controller send this flow to the filter.

    I can't help with the LED codes. In this case EHEIM would know the answer, what the reason is or was.

  3. #3
    Registriert seit
    07.03.2010
    Ort
    Nederland
    Beiträge
    62

    Standard

    Hello Frank.
    Thanks for your reply. But still there is a big little problem: the filter doesn't respond on commands from PLC.

  4. #4
    Registriert seit
    19.02.2009
    Beiträge
    2.977

    Standard

    @MartinS

    Is the problem still present if you disconnect the DSub from EHEIM-Controller to ProfiLux for a short time (powercycle)?

  5. #5
    Registriert seit
    07.03.2010
    Ort
    Nederland
    Beiträge
    62

    Standard

    Unfortunately, yes.

  6. #6
    Registriert seit
    19.02.2009
    Beiträge
    2.977

    Standard

    Other suggestion:
    Could you set up sine waves 60s with range 1% to 20% for the filter and report us the result?

  7. #7
    Registriert seit
    07.03.2010
    Ort
    Nederland
    Beiträge
    62

    Standard

    Hi Frank,
    Done. PLC reacts. In the "State" colum the percentage repeats running from 1% to 19% and down. The filter isn't impressed...

  8. #8
    Registriert seit
    21.05.2009
    Ort
    Bamberg
    Beiträge
    367

    Standard

    Hi Martin,

    on your Picture i can see that your Filter run's with 3960 U/min and has only an flow of 292l/h.
    How is your Filter connectet? Is ther any Resistent in the Pips?

    How many flow can you get maximum when you use the Eheim Control Centern without the PL connectet?
    And how many speed maximum?
    mfg


    Klaus D.

  9. #9
    Registriert seit
    07.03.2010
    Ort
    Nederland
    Beiträge
    62

    Standard

    Hi Klaus,

    Thanks for noticing. Unfortunately I don't have the original Eheim control center. I thought I don't need it when the Profilux version is used...
    But when I put the filter in manual mode, it can run a bit faster for a very short time. After a few seconds the speed decreases. I will look in to it.
    But nevertheless, I suppose the filter should listen to PLC.

  10. #10
    Registriert seit
    18.02.2009
    Ort
    Kaiserslautern
    Beiträge
    7.623

    Standard

    Zitat Zitat von MartinS Beitrag anzeigen
    Hi Frank,
    Done. PLC reacts. In the "State" colum the percentage repeats running from 1% to 19% and down. The filter isn't impressed...
    you should consider that the filter is only able to change the speed in steps - a change between 1 ... 19% may just not be recognized

    for testing: just change the range to 1% ... 100%, 1 minute, and watch what happens
    No support or warranty issues over PM! Please send PMs to the moderators only if you have general problems with using the forum! Thanks for helping us to keep the support efficient.
    Kein Support oder Reklamationsabwicklung über PM! Bitte senden Sie an die Moderatoren nur PMs bei allgemeinen Problemen mit der Verwendung des Forums! Danke dass Sie uns dabei helfen, den Support effektiv zu gestalten.

Forumregeln

  • Es ist dir nicht erlaubt, neue Themen zu verfassen.
  • Es ist dir nicht erlaubt, auf Beiträge zu antworten.
  • Es ist dir nicht erlaubt, Anhänge hochzuladen.
  • Es ist dir nicht erlaubt, deine Beiträge zu bearbeiten.
  •