Results 1 to 7 of 7

Thread: Green level sensor does not work.

  1. #1
    Join Date
    01.01.2015
    Posts
    26

    Default Green level sensor does not work.

    In my Profilux 4 device, two (out of four) water level sensors suddenly stopped working. Both are connected via a splitter to the green water level socket. It looks as if Profilux 4 stopped seeing these two sensors.
    What could be the cause of this failure?

  2. #2
    Join Date
    10.10.2013
    Posts
    988

    Default

    Hello,

    Please refer to the Sensor tab on the Levels page to check direct status. Perform port, splitter and sensor inversions to identify exactly what is no longer working. Open a support ticket if necessary.
    https://www.aquariumcomputer.com/sup...ets-enquiries/ (Guest login)

    Gaël
    No support or warranty issues over PM!
    Please send PMs to the moderators only if you have general problems with using the forum! Thanks for helping us to keep the support efficient.

    Creating a support ticket
    For support or warranty issues, create a support ticket by clicking here.

  3. #3
    Join Date
    01.01.2015
    Posts
    26

    Default

    Quote Originally Posted by Gael View Post
    Hello,

    Please refer to the Sensor tab on the Levels page to check direct status. Perform port, splitter and sensor inversions to identify exactly what is no longer working. Open a support ticket if necessary.
    https://www.aquariumcomputer.com/sup...ets-enquiries/ (Guest login)

    Gaël
    I do not know how to solve or answer that issue: "Perform port, splitter, and sensor inversions to identify exactly what is no longer working.". I have this picture in my Levels Page:Zrzut ekranu 2023-11-15 225841.png

  4. #4
    Join Date
    10.10.2013
    Posts
    988

    Default

    Hello,
    What you are showing is the level tile on the dashboard.
    Go to the Control menu, then Level, then the Sensor tab.
    Watch direct stat and check splitters/level ports/sensors.

    Gaël
    No support or warranty issues over PM!
    Please send PMs to the moderators only if you have general problems with using the forum! Thanks for helping us to keep the support efficient.

    Creating a support ticket
    For support or warranty issues, create a support ticket by clicking here.

  5. #5
    Join Date
    01.01.2015
    Posts
    26

    Default

    Quote Originally Posted by Gael View Post
    Hello,
    Go to the Control menu, then Level, then the Sensor tab.
    Watch direct stat and check splitters/level ports/sensors.

    Gaël
    Do you mean that place as in my picture?
    Attached Images Attached Images

  6. #6
    Join Date
    10.10.2013
    Posts
    988

    Default

    No support or warranty issues over PM!
    Please send PMs to the moderators only if you have general problems with using the forum! Thanks for helping us to keep the support efficient.

    Creating a support ticket
    For support or warranty issues, create a support ticket by clicking here.

  7. #7
    Join Date
    01.01.2015
    Posts
    26

    Default

    It seems that all 4 level sensors are OK.
    But two of them do not work properly.

    Today I have changed the position of the plug from green to purple socket. The green socket is not working. Maybe I have to change the spliter?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •