Results 1 to 10 of 10

Thread: Temperatur probe pt1000 make mt tank go crazy

  1. #1
    Join Date
    30.01.2023
    Posts
    5

    Default Temperatur probe pt1000 make mt tank go crazy

    Screenshot_20230129_123335_GHL Connect.jpg

    profilux 3.1 ex
    My temperature management went perfectly But now my temperature sensor is upset .. temperature suddenly rises according to the profilux but my temp in the tank drops .. Then I adjust the temperature in the profilux according to my analog thermometer and then the temp drops again at night, then the profilux controls the heating element.. while the tank is at temp, so it gets warmer.. do you ever have this had to deal. ? Would the sensor be broken or would the profilux no longer be fresh?

    Plss help

  2. #2
    Join Date
    10.10.2013
    Posts
    860

    Default

    Hello,

    Sorry for that, but i guess sensor may be a little old.
    The sensor may be broken yes, check also the wiring, there may be a bad contact at the connection.

    Gaël
    No support or warranty issues over PM!
    Please send PMs to the moderators only if you have general problems with using the forum! Thanks for helping us to keep the support efficient.

    Creating a support ticket
    For support or warranty issues, create a support ticket by clicking here.

  3. #3
    Join Date
    30.01.2023
    Posts
    5

    Default

    Do you know how much Ohm te probe should have
    Wen masure the probe is like 650 Ohm at 25 degrees
    I brought a New one but its a BNC connector. That 1 is like 1100 Ohm .. was hoping there the same so i could change connector.

  4. #4
    Join Date
    10.10.2013
    Posts
    860

    Default

    New from where?

    GHL temperature sensors with BNC connector are not PT1000 but digital chip.

    Gaël
    No support or warranty issues over PM!
    Please send PMs to the moderators only if you have general problems with using the forum! Thanks for helping us to keep the support efficient.

    Creating a support ticket
    For support or warranty issues, create a support ticket by clicking here.

  5. #5
    Join Date
    30.01.2023
    Posts
    5

    Default

    LSF .. he told me that the mini din connector pt1000 are old. And that i could use the one with bnc connector but have to switch connector.. Il bring the probe back to him and try to find he right 1
    Can u tell me if this the right one pl-0094
    Screenshot_20230130_120933_Samsung Notes.jpg
    Thx for you Quick reply
    Last edited by GUPSTER; 30.01.2023 at 12:15.

  6. #6
    Join Date
    10.10.2013
    Posts
    860

    Default

    Last edited by Gael; 30.01.2023 at 12:24.
    No support or warranty issues over PM!
    Please send PMs to the moderators only if you have general problems with using the forum! Thanks for helping us to keep the support efficient.

    Creating a support ticket
    For support or warranty issues, create a support ticket by clicking here.

  7. #7
    Join Date
    30.01.2023
    Posts
    5

    Default

    New probe is arrived..
    Should i change anything in setting.
    Calibratie data see screenshot
    Screenshot_20230131_183509_GHL Connect.jpg

  8. #8
    Join Date
    10.10.2013
    Posts
    860

    Default

    Hello,

    Never edit calibration values of the temperature sensors:
    temp.jpg

    Gaël
    No support or warranty issues over PM!
    Please send PMs to the moderators only if you have general problems with using the forum! Thanks for helping us to keep the support efficient.

    Creating a support ticket
    For support or warranty issues, create a support ticket by clicking here.

  9. #9
    Join Date
    30.01.2023
    Posts
    5

    Default

    New probe installed ad 18.30
    Start temp 24.5 the powerbar is working so my heater is now 1 hour on real tank temp is 25 now but the profilux say my tank is 23.4 and still keep my heater on.. i see the temp. Still Lowering on the profilux
    Looks like my profilux is not working correct any more.
    New probe works the same as the old probe..
    Wen installed probe i keep the New probe away from any other powercords.. so there is no interverensScreenshot_20230131_192943_GHL Connect.jpg

    Now i use the option on the profilux.
    Fix dig. Temperature sensor issue
    And correct the temp. Conform my analoge tempature.
    What can i do more?
    Last edited by GUPSTER; 31.01.2023 at 19:59.

  10. #10
    Join Date
    10.10.2013
    Posts
    860

    Default

    Could the temperature port or the electronics inside the ProfiLux have gotten wet, got humidity or splashed?
    Are all other sensors working properly?
    I think it is best to open a support ticket and attach pictures.
    https://www.aquariumcomputer.com/sup...ets-enquiries/ (Guest login)

    PS: Never use "Fix dig. Temperature" with analog temperature sensor like PT1000.

    Gaël
    Last edited by Gael; 02.02.2023 at 12:07.
    No support or warranty issues over PM!
    Please send PMs to the moderators only if you have general problems with using the forum! Thanks for helping us to keep the support efficient.

    Creating a support ticket
    For support or warranty issues, create a support ticket by clicking here.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •