Results 1 to 5 of 5

Thread: GCC settings for VirtualBox

  1. #1
    Join Date
    31.03.2021
    Location
    Port Melbourne
    Posts
    8

    Default GCC settings for VirtualBox

    Hi GHL Support Forum Team,

    I am trying to update my ProfiLux 4 firmware.
    I have a Mac and I installed VirtualBox to create a virtual Windows machine to install the GHL Control Center.
    For more details, my laptop is a MacBook Air with a single Thunderbolt port, which then requires a USB adaptor to connect to the GHL USB cable.

    I configured the ProfiLux 4 as advised:
    Screenshot 2022-07-24 at 21.36.52.png

    However, when trying to connect the ProfiLux 4, the following error pops up:
    Screenshot 2022-07-24 at 21.41.16.png

    Also, I note that despite I installed the latest Windows driver, it is not listed as GHL advises it should normally show.
    GHL advice as to how the driver must show:
    Screenshot 2022-07-24 at 21.56.03.png

    How my driver shows, despite of the driver successful update in Windows virtual machine:
    Screenshot 2022-07-24 at 21.56.57.jpg

    I've read on multiple forums that many have successfully installed and used GHL Control Center via a virtual machine, including VirtualBox...

    Could you please advise as to the configuration/settings I have possibly missed?
    Is there anything I need to customise in VirtualBox settings for the virtual machine to see my ProFilux 4?

    Thank you so very much for your help!
    Audrey

  2. #2
    Join Date
    27.05.2015
    Posts
    2,409

    Default

    Hello Audrey,

    Have you tried manually installing the GHL driver?
    No support or warranty issues over PM!
    Please send PMs to the moderators only if you have general problems with using the forum! Thanks for helping us to keep the support efficient.

    Creating a support ticket
    For support or warranty issues, create a support ticket by clicking here.

  3. #3
    Join Date
    31.03.2021
    Location
    Port Melbourne
    Posts
    8

    Default

    Hi Vinny,

    Yes, I've tried that too.
    But still not showing the GHL Virtual Communications Port (COM4).

  4. #4
    Join Date
    27.05.2015
    Posts
    2,409

    Default

    It seems the VM is having trouble loading the necessary driver. You can either try another software or a native windows computer.
    No support or warranty issues over PM!
    Please send PMs to the moderators only if you have general problems with using the forum! Thanks for helping us to keep the support efficient.

    Creating a support ticket
    For support or warranty issues, create a support ticket by clicking here.

  5. #5
    Join Date
    31.03.2021
    Location
    Port Melbourne
    Posts
    8

    Default

    Hi Vinny,
    After trying for a couple of hours with Virtual Box (Oracle VM), I eventually gave up updating with a VM and borrowed a native Windows computer instead.
    Worked like a charm.
    Cheers!
    Audrey

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •