Zeige Ergebnis 1 bis 5 von 5

Thema: Doser 2.1 ATO function problem

  1. #1
    Registriert seit
    24.07.2017
    Beiträge
    5

    Standard Doser 2.1 ATO function problem

    Hi, I have a P4 and also a doser 2.1 which recently I decided to use as ATO given I had one spare head. My daily evap is around 2,0 liters.

    After working for a couple of days it suddenly stoped working without warning. The only reason I noticed was because I was looking at the Connect app and all my sensor readings were wrong as the probes were exposed to air. The pump itself is working ok, but it had simply stoped working.

    I reset it and it was working again. Went on vacation and two days later my probe settings were already wrong, as the ATO stopped working again. Fortunate.y I could ask my housekeeper to top of with fresh water until I arrived.

    Any idea why this happened? I bought a small pump and am now using the P4 to control the ATO, which is working perfectly. But I would like to use the doser and eliminate the extra pump and plu.

    Kind regards

    Vasco


    Sent from my iPad using Tapatalk

  2. #2
    Registriert seit
    27.05.2015
    Beiträge
    1.230

    Standard

    Hello Vasco,

    How many sensors are you using for the ATO function?

    Can you manually toggle the ATO sensor(s) and see if they are responding?
    You can view their status in GCC LEVEL settings page.

  3. #3
    Registriert seit
    24.07.2017
    Beiträge
    5

    Standard

    Hi Vinny, thanks for taking the time. I was using one optical level sensor. I am now using the same sensor connected to the P4 using a feed pump for ATO duty and is has been working flawlessly so the sensor is fine.

    I was using a 10min max on time which at 400ml should be more than enough for a single top up... I also had auto recover after alarm triggered option or something like that...


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. #4
    Registriert seit
    27.05.2015
    Beiträge
    1.230

    Standard

    Assuming that your pump calibration resulted in 40ml/min, the 10min max will not be long enough because the alarm is triggered exactly at the 10 minute mark. If the pump needs 10 minutes to dispense the needed amount of top off water, the alarm will be triggered at 10 minutes.

    Increase the Max on-time to 12 minutes and see if the issue persists.

  5. #5
    Registriert seit
    24.07.2017
    Beiträge
    5

    Standard

    Zitat Zitat von Vinny Beitrag anzeigen
    Assuming that your pump calibration resulted in 40ml/min, the 10min max will not be long enough because the alarm is triggered exactly at the 10 minute mark. If the pump needs 10 minutes to dispense the needed amount of top off water, the alarm will be triggered at 10 minutes.

    Increase the Max on-time to 12 minutes and see if the issue persists.
    Thanks Vinny, I will try that.

    Kind regards

    Vasco


    Sent from my iPhone using Tapatalk

Forumregeln

  • Es ist dir nicht erlaubt, neue Themen zu verfassen.
  • Es ist dir nicht erlaubt, auf Beiträge zu antworten.
  • Es ist dir nicht erlaubt, Anhänge hochzuladen.
  • Es ist dir nicht erlaubt, deine Beiträge zu bearbeiten.
  •