Zeige Ergebnis 1 bis 3 von 3

Thema: P4 Calibration Problems

  1. #1
    Registriert seit
    17.07.2012
    Ort
    Houston
    Beiträge
    149

    Standard P4 Calibration Problems

    I noticed my Conductivity Probe was not calibrating correctly. It was reading much lower than it should have, compared to two refractometers.
    It was 5 years old so I got a new one in January. The new one is not calibrating either.
    I've tried both GHL and Pinpoint calibration fluid. Just calibrated again and instead of 1.0264, it's reading 1.0246 in the calibration fluid.
    Any idea why this might be?
    It's making me question my other probes, too like pH.
    -dennis
    Profilux 3 ex
    Elos 120XL

  2. #2
    Registriert seit
    17.07.2012
    Ort
    Houston
    Beiträge
    149

    Standard

    ok, now that I have the probe back in the sump, it's reading what the refractometer read... 1.028
    So seems like the GHL calibration fluid I had was old/bad.
    Still not sure why the fluid read low after calibration.
    -dennis
    Profilux 3 ex
    Elos 120XL

  3. #3
    Registriert seit
    18.02.2009
    Ort
    Kaiserslautern
    Beiträge
    7.513

    Standard

    maybe different temp. used for compensation during calibration and actual measurement
    No support or warranty issues over PM! Please send PMs to the moderators only if you have general problems with using the forum! Thanks for helping us to keep the support efficient.
    Kein Support oder Reklamationsabwicklung über PM! Bitte senden Sie an die Moderatoren nur PMs bei allgemeinen Problemen mit der Verwendung des Forums! Danke dass Sie uns dabei helfen, den Support effektiv zu gestalten.

Forumregeln

  • Es ist dir nicht erlaubt, neue Themen zu verfassen.
  • Es ist dir nicht erlaubt, auf Beiträge zu antworten.
  • Es ist dir nicht erlaubt, Anhänge hochzuladen.
  • Es ist dir nicht erlaubt, deine Beiträge zu bearbeiten.
  •