Zeige Ergebnis 1 bis 7 von 7

Thema: Connect Par-meter on Profilux

  1. #1
    Registriert seit
    22.09.2009
    Beiträge
    71

    Standard Connect Par-meter on Profilux

    Hello,
    Is it possible to connect a Parmeter / Quantum meter to Profilux 3 or 4 and reading value?

    Thanks

  2. #2
    Registriert seit
    10.10.2013
    Beiträge
    278

    Standard

    Hello,

    To my knowledge, this is not possible at this time, but the Profilux has a PLM-ADIN card with 2 analog input, so it is technically possible to connect a probe PAR / quantum, it is "just" necessary that GHL develops the software. (Currently, unless I am mistaken, the analog inputs of the PLM-ADIN card are unused.

    Gael

  3. #3
    Registriert seit
    22.09.2009
    Beiträge
    71

    Standard

    Zitat Zitat von itsmorefun Beitrag anzeigen
    Currently, unless I am mistaken, the analog inputs of the PLM-ADIN card are unused.

    Gael
    Hello, I have this card on my Profilux... It's a pity!

  4. #4
    Registriert seit
    10.10.2013
    Beiträge
    278

    Standard

    At this time analog inputs of PLM-ADIN are see as 0-10v voltage input:
    voltage input.png

    If you find a good Par / Quantum meter with 0-10v output you may do some things:
    Measurement data:
    measurement data.png
    Switch channels and outlets:
    switch channels outlets.jpg
    Programmable logic:
    programmable logic.jpg

    Gael

  5. #5
    Registriert seit
    10.10.2013
    Beiträge
    278

    Standard

    I think you can use SQ-225 from Apogee Instruments https://www.apogeeinstruments.com/sq...uantum-sensor/ with PLM-ADIN.
    BUT take caution with saltwater, http://www.afishionado.org/blogs/my-...ing-kit-module
    Model from N****** S****** seem salt water proof but i don't know his voltage output.

    Gael
    Geändert von itsmorefun (27.02.2018 um 22:19 Uhr)

  6. #6
    Registriert seit
    22.09.2009
    Beiträge
    71

    Standard

    Hi,

    Good idea, I'm regarding this solution...

  7. #7
    Registriert seit
    07.04.2017
    Beiträge
    154

    Standard

    In theory yes as people use DIY Par meters with a multimeter where 0.1mv x 3 = 1 par or something, so I guess as long as you get 0.10mv and up it should read on the voltage input of the ADIN.

    For example: https://www.youtube.com/watch?v=JpxyJvNjjYA

Forumregeln

  • Es ist dir nicht erlaubt, neue Themen zu verfassen.
  • Es ist dir nicht erlaubt, auf Beiträge zu antworten.
  • Es ist dir nicht erlaubt, Anhänge hochzuladen.
  • Es ist dir nicht erlaubt, deine Beiträge zu bearbeiten.
  •