PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Profilux 4 Email Notifications Not Working



dlplunkett44
23.04.2020, 14:00
I have been struggling to get the email notifications working for several days now.

My regular email is from Gmail. I have two factor authentication set up. I have made an app password for the Profilux and have tried using both that password as well as my regular password. I have also tried it with ports 25, 465, and 587. None of these changes have worked.

I then made a new email address with Yahoo. I do not have two factor set up for this. I have tried using this with all three ports listed above as well. Again, none of these worked.

Are there any logs that I can look at to determine what exactly the issue is?

Are there other free email services that work better? I don't mind signing up for another email provider - I can just have the emails forwarded to my Gmail account.

Any help would be greatly appreciated!

Thanks!

galhill
23.04.2020, 14:03
I set mine up yesterday. Initially tried with Gmail but couldn't get it to work with the 2 step verification and app password. I then switched to my Hotmail account and set up the 2 step verification with app password and it worked fine. I have my Hotmail account sending it to my Gmail account.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

dlplunkett44
23.04.2020, 14:05
What port did you use?

galhill
23.04.2020, 14:10
Port: 25
Server: smtp.live.com

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

dlplunkett44
23.04.2020, 15:03
Thanks for your help. So far, its still not working for me. I set up a new hotmail account. I tried it first without setting up two factor, then with it while using an app password, but it still isn't working for me...

galhill
23.04.2020, 15:07
Thanks for your help. So far, its still not working for me. I set up a new hotmail account. I tried it first without setting up two factor, then with it while using an app password, but it still isn't working for me...Have you tried generating another password? It didn't work with the first password it gave me

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

dlplunkett44
23.04.2020, 15:14
12334

galhill
23.04.2020, 15:19
Try port 465 and see if that works

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

dlplunkett44
23.04.2020, 15:21
Have you tried generating another password? It didn't work with the first password it gave me

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

I did this just now with no luck. Are you testing it by clicking "Test" in myGHL? I set this all up using myGHL - not sure if that matters.
Username and my email address should be the same, correct?

dlplunkett44
23.04.2020, 15:24
465 is not working either

galhill
23.04.2020, 15:25
I did this just now with no luck. Are you testing it by clicking "Test" in myGHL? I set this all up using myGHL - not sure if that matters.
Username and my email address should be the same, correct?Yea click the test button to see if it sends you an email. I set mine up using my GHL on the web browser as well. Username and email the same.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

dlplunkett44
23.04.2020, 15:25
Yea click the test button to see if it sends you an email. I set mine up using my GHL on the web browser as well. Username and email the same.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Yeah, 465 isn't working for me either.

galhill
23.04.2020, 15:27
That's minehttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200423/5f0f86fa8fbbc451a9eb3c88878f7536.jpg

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

galhill
23.04.2020, 15:28
Keep generating new app password on Hotmail and see if one eventually allows it

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

dlplunkett44
23.04.2020, 15:33
So I exited out of myGHL and went back in and only some of the things that I changed had saved. It seems its not reliably saving everything. I may have to try a few times to get all of the settings to properly save.

galhill
23.04.2020, 15:34
So I exited out of myGHL and went back in and only some of the things that I changed had saved. It seems its not reliably saving everything. I may have to try a few times to get all of the settings to properly save.Can you do it on the app instead?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

dlplunkett44
23.04.2020, 15:42
I'm away from home right now, so when I go through the app I'm going through myGHL. However, in the app, through myGHL, the settings are correct. When I go back into myGHL on my computer, some of the settings are wrong.

dlplunkett44
23.04.2020, 15:43
Through the app, its not working either.

dlplunkett44
23.04.2020, 17:19
Maybe someone from GHL can see the logs on their server end and see what the issue is....

galhill
23.04.2020, 17:47
Yea I'm not sure what else to suggest unless as your away its not communicating with the profilux to change the settings

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

dlplunkett44
23.04.2020, 18:09
Could this be an issue with ports being blocked on my router?

Vinny
23.04.2020, 18:44
Please open a support ticket for further assistance.
Provide details on which emails you've tried and their respective ports.

dlplunkett44
23.04.2020, 19:10
A support ticket has been submitted. Thanks

dlplunkett44
24.04.2020, 10:27
So this was an issue with my router. I opened up the Profilux's IP in the firewall, and the notifications seem to be working ok now. Thanks for the help!

galhill
24.04.2020, 10:39
Glad to hear!

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

mlandscape
25.04.2020, 11:30
Using gmail try 587 which works for me providing of course you have set up two factor and the app password

mlandscape
28.04.2020, 15:18
Try 587 fro Gmail providing you have 2 FA and App Password set up. Works for me