PDA

Archiv verlassen und diese Seite im Standarddesign anzeigen : Bugs and suggestions



Mistahbrock
29.05.2018, 14:04
Hello GHL and folks


After using some time on the GHL Control centre I found a couple of spelling errors and a couple of "bugs"
I also have a suggestion or two...

These bugs is not version specific, as they existed in the two previous versions as well.


First and foremost, when the GCC open the tip of the day text gets crippled as I click the next button

when first opened it looks like this :
10749

And then, after clicking the next button :
10750

Then there is something with the colour selections, both in the sensor setting and in the light composer

Temperature :
10751

Redox:
10751

Same thing with PH and probably conductivity as well.

I'll continue below, as I can only attach five pics pr. post

Mistahbrock
29.05.2018, 14:11
--------------------------------------------
Bugs and suggestions continued...
--------------------------------------------

Sorry for the messy sequence, I suck at multitasking and having both a graphic editor open and writing in here is a mess in my ADHD brain.

Composer setup, more clutter and a little typo in the word spectrum (sprectrum) :
10742

Then I have a suggestion to fill out the whole width for the graphic curves for the light composer:
10743


And before even loading into the GCC, there is some clutter in the setup dialogue box:
10757


--------------------------------------------
I'll continue below
--------------------------------------------

Mistahbrock
29.05.2018, 14:27
--------------------------------------------
Bugs and suggestions continued...
--------------------------------------------

When editing the light composer, I find it a bit tedious to first open and edit on time, then close and open the next, etc.
I suggest a next / previous function, also there is bit of clutter and another typo, sensitivity (sensivity) :
10744


At the same page, I suggest a recieve illumination from the lightbars :
10745

And speaking of lights, I bought a Mitras ligbar II and this is the singlemost best Buy I ever did, I can warmly recommend it for any aquarium head around the world, it really does make a big difference, plants grow so much better and everything simply look so great in this light :)

--------------------------------------------
I'll continue below
--------------------------------------------

Mistahbrock
29.05.2018, 14:34
--------------------------------------------
Bugs and suggestions continued...
--------------------------------------------

Sorry there was some mess with the attachments, so here I paste some more

Then there is a similar bug in the light composer, at load the colours are random, mostly dark / black and the description text I try to save in GHL control centre will disappear.

When first loaded it looks like this :
10752

Then, after opening the colour selector and selecting a colour, it looks like this:
10753

It would like to suggest making the background colour dark for the light curves window, it would make more sense:
10754

--------------------------------------------
I'll continue below
--------------------------------------------

Mistahbrock
29.05.2018, 14:45
--------------------------------------------
Bugs and suggestions continued...
--------------------------------------------

Then there is some artefacts when loading the sensor tabs, at first load there is some options, calibration etc.
but they disappears right after the page is loaded, is this the way it's supposed to work ?

First, while loading :
10755

And then after it's loaded:
10756

I am running the GHL Control centre from windows 7 64 bit, and I have tested it on both physical machines and a virtual box on Mac OS X 10.13
It might be possible that the colour artefacts have something to do with the OS's I run, but I doubt it, more likely some coding routines, IMHO.

Well, that was all for now, have a nice day and cheers, Brock

Vinny
29.05.2018, 20:19
Thank you Brock for bringing this to our attention. :)

We will notify the team to look into these tips for the next GCC versions.

Mistahbrock
29.05.2018, 22:57
You are welcome Sir.

nadiaghl
11.06.2018, 14:29
Charts incorrect displays on iMac 5k in full window mode

10790

to see right charts you need decrease size of window to half

10791

Mistahbrock
11.06.2018, 16:32
A bit more clutter in the 0-10 volt interface tab

And a suggestion :)

10792


Cheers, Brock

Matthias
17.06.2018, 14:53
Thanks for the detailled report.

I examined all points, these are my findings:

a) "clutter": was not able to find any dialog with that issue. But I tested only on Win 8 and 10, maybe there is an issue with older Windows versions. I doubt I can solve it, with older libs we will see other issues with newer Windows versions.

b) illumination graph color: yes, this was right. Only a 16 Bit value is stored in P4, but the color checker uses 24 Bit colors. Since red is the upper byte the red part disappeared. Has been solved, 24 Bit color is compressed before saving.

c) "artefacts": couldn't find anything not in order. If you refer to the properties which are disabled during loading of the sensor: this is normal, the screen is shown depending on the sensor type and available features

d) colors of sensors in graphs: couldn't find anything suspicious, maybe you can be a bit more specific?

d) the one typo has been corrected

check out today's new GCC update

Mistahbrock
17.06.2018, 15:19
This sounds great, I'll check out the new version asap

:)

Mistahbrock
18.06.2018, 11:34
I just downloaded version 1.1.1.4

So far no clutter :cool:

Best regards, Brock

Mistahbrock
18.06.2018, 13:22
Hello Matthias

It's the same thing with the colours in the illumination as the previous version

10833

Best regards, Brock

Mistahbrock
18.06.2018, 13:28
Hello Matthias

"d) colors of sensors in graphs: couldn't find anything suspicious, maybe you can be a bit more specific?"

10832

Best regards, Brock