Seite 1 von 2 12 LetzteLetzte
Zeige Ergebnis 1 bis 10 von 20

Thema: KH Director not giving me a dkh reading

  1. #1
    Registriert seit
    28.01.2018
    Beiträge
    7

    Standard KH Director not giving me a dkh reading

    Following on from emails please see screen shots attached
    Firmware.jpg
    KH.jpg

  2. #2
    Registriert seit
    18.02.2009
    Ort
    Kaiserslautern
    Beiträge
    7.341

    Standard

    ok, we see in the screenshot "alarm: range"

    this means the KHD started to measure but it took too long to come to a reasonable measurement value

    when does this happen?

    a) reagent doesn't reach the KHD - check if reagent is pumped into the KHD during measuring and that there is no air pumped

    b) dosing calibration values are incorrect, in this case KHD is not able to calculate correct amounts resp. a correct KH value - check if calibration and settings of all 3 KHD involved pumps are correct
    post screenshots of these 3 pumps here
    No support or warranty issues over PM! Please send PMs to the moderators only if you have general problems with using the forum! Thanks for helping us to keep the support efficient.
    Kein Support oder Reklamationsabwicklung über PM! Bitte senden Sie an die Moderatoren nur PMs bei allgemeinen Problemen mit der Verwendung des Forums! Danke dass Sie uns dabei helfen, den Support effektiv zu gestalten.

  3. #3
    Registriert seit
    28.01.2018
    Beiträge
    7

    Standard

    Reagent has no air in the tube and is reaching the Doser ok.
    I will calibrate the Doser and try again.
    Thanks

  4. #4
    Registriert seit
    18.02.2009
    Ort
    Kaiserslautern
    Beiträge
    7.341

    Standard

    probe and waste pump shall have about 36 ... 37ml/min at speed 3
    reagent pump approx. 4.5ml/min at speed 0
    No support or warranty issues over PM! Please send PMs to the moderators only if you have general problems with using the forum! Thanks for helping us to keep the support efficient.
    Kein Support oder Reklamationsabwicklung über PM! Bitte senden Sie an die Moderatoren nur PMs bei allgemeinen Problemen mit der Verwendung des Forums! Danke dass Sie uns dabei helfen, den Support effektiv zu gestalten.

  5. #5
    Registriert seit
    28.01.2018
    Beiträge
    7

    Standard

    Pump 1 is 34ml/min
    Pump 2 is 4.3ml/min
    Pump 3 is 33ml/min

    Still getting 0,0 and alarm error.

  6. #6
    Registriert seit
    18.02.2009
    Ort
    Kaiserslautern
    Beiträge
    7.341

    Standard

    flow seem all a bit low to me, but this is not the reason for this behaviour

    which speeds are selected? please post screenshots of all 3 pumps

    another thought: you did calibrate the pH-electrode, and the calibration was fine at the end? you used fluids pH 4 and pH 7 in the right order?
    No support or warranty issues over PM! Please send PMs to the moderators only if you have general problems with using the forum! Thanks for helping us to keep the support efficient.
    Kein Support oder Reklamationsabwicklung über PM! Bitte senden Sie an die Moderatoren nur PMs bei allgemeinen Problemen mit der Verwendung des Forums! Danke dass Sie uns dabei helfen, den Support effektiv zu gestalten.

  7. #7
    Registriert seit
    18.02.2009
    Ort
    Kaiserslautern
    Beiträge
    7.341

    Standard

    and please deactivate "alarm monitoring" until we found the reason for your issue, maybe there is also another message displayed in the status field
    No support or warranty issues over PM! Please send PMs to the moderators only if you have general problems with using the forum! Thanks for helping us to keep the support efficient.
    Kein Support oder Reklamationsabwicklung über PM! Bitte senden Sie an die Moderatoren nur PMs bei allgemeinen Problemen mit der Verwendung des Forums! Danke dass Sie uns dabei helfen, den Support effektiv zu gestalten.

  8. #8
    Registriert seit
    28.01.2018
    Beiträge
    7

    Standard

    Doser1djpg.jpgDoser2.jpgDoser3.jpg

    Yes PH probe was calibrated using the 4 and 7 solutionss that were supplied

  9. #9
    Registriert seit
    18.02.2009
    Ort
    Kaiserslautern
    Beiträge
    7.341

    Standard

    filling level of reagent pump (2) must be at least 50ml to start measurement, screenshot shows zero
    No support or warranty issues over PM! Please send PMs to the moderators only if you have general problems with using the forum! Thanks for helping us to keep the support efficient.
    Kein Support oder Reklamationsabwicklung über PM! Bitte senden Sie an die Moderatoren nur PMs bei allgemeinen Problemen mit der Verwendung des Forums! Danke dass Sie uns dabei helfen, den Support effektiv zu gestalten.

  10. #10
    Registriert seit
    28.01.2018
    Beiträge
    7

Forumregeln

  • Es ist dir nicht erlaubt, neue Themen zu verfassen.
  • Es ist dir nicht erlaubt, auf Beiträge zu antworten.
  • Es ist dir nicht erlaubt, Anhänge hochzuladen.
  • Es ist dir nicht erlaubt, deine Beiträge zu bearbeiten.
  •